Как ефективно да изберем витамини и био козметика

Яденето е най-добрият вариант да се сдобиете с повечето нужни хранителни вещества. Но в случай, че мислите, че диетата ви е възможно реално да изпуснете някои минерални добавки, които биха могли да помогнат, трябва да се набавят.


Не сте точно сигурни дали наистина вземата важните витамини или различни минерали? Вашият личен лекар или инструктор може точно да ви спомогне да разберете.

В някои моменти е възможно да ви извършат тест на кръвта, за да видите вашите нива на витамин D. Лекарите ще искат да разберат за вашите типични хранителни навици. За да знаете тази полезна информация, запишете какво приемате и пиете за една седмица.

Стъпка 1: Научете от какво реално имате нужда

Вашите хранителни нужди имат зависимост от:
Твоята възраст
Различните храни, които ядете
Болестите , от които сте боледували
Какви здравословни проблеми сте имали някога
Като пример, ако сте изложени на висок риск от проблеми с краката, твоя фелдшер може да даде рецепта за добавка от калций и д витанин Ако случайно сте госпожа, и тя може да забременее скоро, за вас е много важно да приемате фолиева киселина, която помага да предотвратите някои типове вродени дефекти. Ако бихте желали да подобрите доброто здраве на вашето сърце, планът ви може да включва омега-3.

Стъпка 2: Пазарувайте след проучване
Ползвайте нашите съвети, за да ви помогнат да изберете разумно хранителните добавки
1-во получете информация за всичко: Погледнете как точно действа почти всяка хранителна добавка и нейните нежелани действия и здравословни ползи. „Все повече българи просто грабват хапчета от рафта, защото са чували за това по радиото и телевизията или просто понеже мъже и жени говорят за това“, казва Джим Уайт, регистриран лекар от Университет в сащ. Когато имате съмнения, помолете Вашия лекар. За повечето добавки за хранене има написано, че вършат чудеца.
Уверете се, че имате отговорите на тези 4 въпроса:
Какви са здравословните ползи?
Има ли рискове?
Коя е дозата, каквото е нужно да приемем?
Колко време е нужно да го приемам?
Имате въпроси? Потърсете производителя. Безсъмнение те могат да дадат отговор на въпроси по отношение на съставките и колко точно да приемат.
Номер 3: Говорете с Вашия собствен лекар
Кажете на Твоят лекар какво приемате.
Потенциални неприятни реакции: Някои е възможно да засегнат много други лекарства, които приемате. Примерно, ако случайно пиете кръвен разредител, не бива да поемаме прекалено адски много витамин К, които кара кръвта да се сгъсти, казва Лекар Причет, работещ в В Сащ. За това може да прочетете на: http://vitasana.bg/category/256/holesterol-regulirane-na-teglo-hranosmilane.html.

Ако наистина ще ви правят операция, може да незабавно да спрете приема на омега-3 поради риск от кървене. Твоя фелдшер можете спокойно реално да ви е от полза да избереш коректните баланс.
Сутрин на гладно или веднага след хранене се приема: Някои минерални добавки трябва ефективно да се консумират с храненето, а някои други без. „Не е правилно да пиете добавка желязо с мляко, защото калций и желязо не работят задено“, казва Причет.
Приблизително колко да вземам: Вашият за този ден точен прием (DRI) на много добавки витамини и минерали зависиот вашата възраст и пол. Може да се промени, ако сте бременна, кърмите, имате здравословно състояние.
„Много лица им се дават над десет пъти повече от DRI“, отбелязва Уайт. „ Такова дозиране може да е твърде много. В действителност е хубаво да прецените приблизително колко да пиете“, което включва какво ядете.
Твоите задължения: Нужно е реално се храните здравословно и реално сте запознати с действително какво ще поемаме. Също така е логична идея да съхранявате витамините, които вие консумирате и да гледате за негативно действие.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *